MAALAUKSET JA KIRJAILUT VANHOILLE PITSILIINOILLE

UHRIPETÄJÄ II, 2019, maalaus ja kirjailu vanhalle liinalle

Teokseni teleporttaa karhunpeijaisiin.

Kylän miehet valmistautuvat karhunkaatoon, metsästysrituaaliin kuuluu selibaatti ennen kaatoa. Karhu herätetään kesken talviunien ja miesten on saatava karhu luulemaan, ettei ihmiset ole tappamassa sitä, vaan se on itse loukkaantunut kuolettavasti. Kun karhu on kaadettu, sitä kätellään osoitukseksi, ettei sille tarkoitettu mitään pahaa. Karhu on pyhä.

Rituaali huipentuu karhun kallon nostamiseen honkaan. Karhun kasvot laitetaan osoittamaan itään kohti aurinkoa ja ylösnousemusta. Tämä rituaali palauttaa karhun sielun taivaaseen.

TAIMIN TAAKKA l 2017 l maalaus ja kirjailu liinalle

En muista sitä, kun mummo asui vielä meillä kotona Karviassa. Muistan vasta myöhemmin, kun kävimme häntä katsomassa yksi tai kaksi kertaa vuodessa Kokemäellä ja hän puhui hassusti Karjalan murretta. Meitä veljen kanssa nauratti se. Hänen nimensä oli Siiri.

Myöhemmin Siiri muutti takaisin Karviaan ja kävin katsomassa häntä joka maanantai huilutuntieni välissä. Söin hänen keittokomerossaan kaupan riisipiirakkaa ja join earlgrey-teetä. Yritin puhua mummon kanssa, mutta hän sekoitti asiat. Hieroin hänen hartioita.

Selailin Karjalan Kannaksen evakkokirjaa, siinä kaikki lähteneet ihmiset on lueteltu aakkosjärjestyksessä kylittäin. Tämän Taimin esikuva oli siinä.

SUORAKYLVÖ TOUKOKUUSSA, 2017 maalaus ja kirjailu vanhoille pitsiliinoille

PROTESTI, 2017, maalaus ja kirjailu nyplätylle pitsiliinalle

Puu saa kasvaa metsissämme 60-100 vuotta, mutta jos sen antaa kasvaa, se voi kasvaa satoja vuosia.

Monitoimimetsäkoneella puu on kaadettu, karsittu ja pätkitty noin 10 sekunnissa. Olen nähnyt.